Projekty / Projects


Copyright 2015



ARANŻACJA WNĘTRZ SIEDZIBY SPÓŁKI GAZOWEJ

OFFICE SPACE INTERIOR DESIGN FOR A GAS INFRASTRUCTURE COMPANY

Klientem była państwowa spółka o znaczeniu strategicznym, zarządzająca systemem gazociągów tranzytowych. W projekcie wnętrz ważne było podkreślenie prestiżowego charakteru firmy oraz stworzenie przyjaznego środowiska pracy. Część reprezentacyjna z recepcją i obszernym holem wejściowym stanowi wizytówkę biura i przylega bezpośrednio do znajdującego się na osi założenia wewnętrznego dziedzińca. Zapewnia to zarówno odpowiednie oświetlenie pomieszczeń jak i widok na reprezentacyjne wnętrza od strony ul. Dobrej. W ten sposób główny hol i sala konferencyjna pełnią rolę zewnętrznej wizytówki firmy. Motywem przewodnim przestrzeni publicznej jest rzeźbiarskie pęknięcie w płaszczyźnie ściany przybierające formę szczeliny geologicznej. W projekcie przewidziano użycie naturalnych materiałów takich jak kamień, blacha mosiężna oraz czarna stal.

The main design objective of the interior design and office arrangement for a strategically significant state-owned company was to emphasize the prestigious character of the company and to create a friendly work environment. The reception along with a spacious entrance hall are the showpieces of the office. The leitmotif for the representative part is a crack in the wall which resembles a geological slit.

Skład zespołu /Design team: Agata Filipek, Kamil Miklaszewski, Karol Szparkowski, Jacek Kamiński, Adrian Wyparło, Monika Ryszka, Agnieszka Król / Zdjecia: Kobas Laksa

lokalizacja / site: Powiśle, Warszawa
projekt / design: 2011
budowa / construction: 2011
klient / client: Korporacyjny
powierzchnia całkowita / gross area: 3000 m2
powierzchnia działki / plot area: -